„Dar Sebastian” sau „Un roman in Tunisia”

Hammamet, orasul construit langa ruinele anticului Pupput este o statiune binecunoscuta si renumita prin hotelurile de top de aici. Unul dintre principalele centre de thalassoterapie tunisiene si care a dus Tunisia pe locul II mondial in materie de cure de intretinere si infrumusetare, Hammamet este celebru si prin Casa Sebastian. Construita in 1927-1932 intr-un parc de 17 ha, Dar Sebastian are o legatura speciala cu Romania. Legatura este data de cel care a si gandit vila, romanul George Sebastian. Fiu al Mariei Ghika-Comanesti si al lui Chiril Sebastian , George se stabileste la Paris in 1918 unde frecventeaza inalta societate.

Printre prietenii sai ii regasim pe Andre Gide, Paul Klee, ducesa de Windsor,Giacometti, Bernaos, arhitectul Le Corbusier si, mai ales pictorul american Porter Woodruff. Decorata cu mobilier din lemn de stejar de catre celebrii designeri Jean Michel Frank si Eyre de Lanux, vila este o capodopera a genului.

Despre aceasta casa arhitectul american Frank Lloyd Wright, parintele constructiilor in beton si sticla spunea : « Este cea mai frumoasa casa pe care am vazut-o in viata mea !». Iesita din comun nu doar prin arhitectura sa redata frecvant in revistele de specialitate , ci si prin piscina in marmura alba, baia dotata cu o cada in stil arabo-berber sau masa din marmura neagra monolitica de Carrara, vila este inconjurata de o adevarata gradina botanica (peste 300 de specii de plante) in care paunii se plimba in libertate. Sediu al Cartierului general al feldmaresalului E. Rommel, casa devine in 1962 Centru Cultural international.

Share

Reclame

3 gânduri despre &8222;„Dar Sebastian” sau „Un roman in Tunisia”&8221;

  1. da este frumos raposatul a stiut unde sa investeasca numele! in tunisia !!! poate in alta parte se gasea un smecher pt casa si era vanduta si rasvanduta !!! i-a ales pe tunisienii si ei au fost si ii sunt loiali .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s