Palate ingropate

Fosta capitala a regatului numid, Bulla Regia se remarca prin diversitatea culturilor si religiilor manifeste in aceeasi perioada de timp, dar, in primul rand, prin constructiile sale deosebite. Zona este plina de tumuli si dolmene anterioare perioadei numide,  dar si de morminte numide amestecate cu altele romane sau punice. Ceea ce da specificul acestui oras sunt vilele, palatele si anexele ingropate. Ca vorbim despre subsolul locuibil al Amfiteatrului, despre Casa Vanatorii, Casa Pescuitului, Casa Paunului sau Termele Iuliei Memmia, totte sunt edificii in care regasim caracteristici ale arhitecturii numide, punice, grecesti, egiptene si romane..

Share

Reclame

3 gânduri despre &8222;Palate ingropate&8221;

  1. Impresionante constructii. Nu am putut sa nu obersv coloanele dorice. Stii ca se spune despre greci ca au emigrat din nordul Africii; nu cred ca este adevarat. Probabil este exact invers, grecii au fost dintotdeauna europeni, pelasgi si traci. Herodot spunea ca pelasgii au fost primii locuitori ai Greciei si Italiei. Probabil plecand din nordul sau sudul Dunarii , prin Italia si Grecia au ajuns in Africa. Aceasta este o posibilitate foarte reala, pe care nu o ia aproape nimeni in seama!

    • Stii ca spuneam undeva ca daca formarea continentelor asa cum sunt acum a avut loc 3-4.000 de ani in urma, putem sa intelegem mai bine de ce atatea popoare clar inrudite s-au apucat sa migreze in corpore. Si poate ca nici din Africa nu au migrat spre Europa si nici invers.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s