Insulele Kekenah (2)

Descoperite de fenicieni in sec.VII i.Ch., insulele Kerkennah au servit ca baza navala lui Hanibal Barca la intoarcerea din Italia si tot de aici a plecat in exil in 195 i.Ch. Arhipelagul este alcatuit di 6 insule dintre care 2 principale, Gharbi (Mellita) si Chergui (Marea Kekennah) unite intre ele printr-o sosea de 600 m construita inca pe vremea ocupatiei romane. Daca fenicienii si apoi cartaginezii au facut aici o asezare, romanii au construit ulterior un fort care, preluat si intretinut de arabi si apoi de turci, a dainuit pana in zilele noastre. Fortul (Borj Hassar) a servit drept inchisoare pentru Sempronius Gracchus, condamnat sa stea aici 14 ani pentru « vina » de a fi avut o poveste de dragoste cu Iulia Augusta, fiica imparatului Octavian Augustus.

Cadrul natural este neatins de modernitate si face din insule o oaza de liniste si relaxare. Deoarece insulele se scufunda cu 6 mm pe an, parte din plaje au devenit « depozite » de sare amestecata cu nisip, ceea ce nu inseamna ca pe langa tarmul stancos insulele nu au si plaje destinate turistilor. Restaurantul « La Sirene » ofera vizitatorilor o gama vasta de produse din peste si fructe de mare, «piesa  de rezistenta» fiind ouale de sepie «trase» in sos de usturoi, o capodopera culinara de exceptie si o specialitate rara. Albatrosi, egrete cormorani si alte pasari marine sunt peste tot, palmierii si vita de vie producatoare de lufa, la fel, buretii naturali care pot fi culesi de pe plaje si cochiliile imense de melci marini, scoici sau carapace de broaste testoase, toate vin sa intregeasca un «portret» al acestui paradis insular.

Share

Reclame

5 gânduri despre &8222;Insulele Kekenah (2)&8221;

    • Sunt de acord cu tine,a fost superb aici;am citit articolul si vreau sa iti spun ca aceeasi intrebare „nu m-as putea obisnui oare?” am pus-o si eu acum 6 ani;de atunci s-a si intamplat si de 3 ani viata curge frumos la Sousse.Ma bucur ca iti place sa intri si pe celalalt blog,respectiv Descopera Tunisia (http://descoperatunisia.wordpress.com).Si daca tot iti scriu,te si intreb:nu vrei sa facem un schimb de linkuri?

  1. ca si voi iubesc kerkennah si tunisia, ma bucur sa vad ca sunt persoane care au descoperit o parte destul de mare di aceasta tara. eu am o agentie de turism pe care am denumit-o kerkena si nu kerkennah (ca sa elimin dificultatea de citire si scriere in romania). momentan situl nu este gata dar ma puteti gasi pe facebook : kerkena tour

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s